Online strategie

Om het maximale resultaat uit een website te halen, is een duidelijke strategie aan te bevelen. Een goede online strategie beslaat grofweg uit 5 gebieden:

5 onderdelen online strategie

Doelstelling en doelgroep website

De doelstelling van de website is vaak wel duidelijk; bijvoorbeeld klanten informeren, nieuwe leads genereren of direct producten verkopen. Maar het kan verhelderend zijn om daar nog een keer extra over na te denken. Want kunnen er meer misschien meer doelen bereikt worden met de website? En wat zijn nou eigenlijk de doelgroepen die we willen trekken?

De inrichting van de website

Een goede inrichting van uw website, kan de conversie aanmerkelijk verhogen. Hoe kunnen klanten door de website navigeren, zijn er duidelijke call-to-actions en zijn de belangrijkste pagina’s met maximaal 2 klikken te bereiken?

Zoekmachine optimalisatie (SEO)

Optimaliseren voor zoekmachines is een belangrijk onderdeel voor het succes van een website. Adverteren kan ook en is vaak een goede aanvulling, maar zodra je daarmee stopt valt veel verkeer in één keer weg. Daarom is goed scoren bij Google op zowel de merknaam als op allerlei andere voor de onderneming relevante zoektermen voor eigenlijk elk bedrijf een must.

Zoekmachine optimalisatie (SEO) heeft deels overlap met de online strategie. Lees hier verder over SEO.

Content (marketing) strategie

De inhoud van een website is misschien wel het belangrijkste onderdeel. Dat is tenslotte waar je op gevonden kunt worden én is wat de bezoeker moet overtuigen. De bestaande inhoud moet natuurlijk perfect zijn, maar er zijn waarschijnlijk ook diverse uitbreidingen mogelijk. Misschien is het wel nuttig om een aparte website ernaast te starten, bijvoorbeeld als het om een webwinkel gaat.

Social media strategie

De inzet van sociale media is tegenwoordig niet meer weg te denken. Uiteraard is het aan te bevelen om bezoekers de gelegenheid te geven pagina’s te laten delen op bijvoorbeeld Facebook en Twitter, maar zelf kan ook actief worden deelgenomen aan Facebook, Twitter en andere sociale media. Dit levert bijvoorbeeld likes en links op en dat weer bezoekers en ook een positieve impuls voor de SEO.

Heeft u hulp nodig? Wij kunnen u helpen!

Creatis kan u helpen met uw online strategie. Wij kunnen met u meedenken, adviseren of een plan ontwikkelen om uw website verder te helpen en uw doelstellingen te bereiken.

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op en wij staan u graag te woord.