Zoekmachine optimalisatie (SEO)

Zoekmachine optimalisatie is kort samengevat het optimaliseren van een website om zo hoog mogelijk te ranken bij Google. Een relevante, populaire en leesbare website zal over het algemeen goed scoren. De afkorting van zoekmachine optimalisatie is SEO, wat staat voor het Engelse search engine optimization.

Het geheel aan activiteiten om een website voor zowel zoekmachines als bezoekers te optimaliseren, is onder te verdelen in 3 gebieden.

1. Technische SEO

De technische SEO gaat over diverse factoren zoals laadsnelheid, programmeercode, URL-structuur en de navigatiemogelijkheden. Een goed functionerende website met de juist metadata op de achtergrond en doorzoekbaarheid, scoort beter bij Google dan een matig werkende website. En uiteraard is het ook belangrijk voor de bezoekers dat de website goed functioneert.

2. On page SEO

On page optimalisatie gaat over de individuele pagina’s van een website. Elke pagina moet bijvoorbeeld beginnen met een H1-titel en de juiste metadata bevatten. We kijken hierbij naar ongeveer 20 verschillende factoren. Uiteindelijk zijn het pagina’s die gevonden worden bij Google en die moeten dus goed zijn.

3. Off page SEO

Off page optimalisatie gaat over factoren buiten de website om: inkomende links en de inzet van sociale media. Inkomende links zijn links naar een website die op andere websites staan. Voor Google is dat een indicatie van hoe populair een website is en plaatst de website ook binnen een groter kader. Sociale media geven ook een signaal richting Google en daarnaast trekt het direct bezoekers aan. Ook niet onbelangrijk.

Meer dan 200 factoren die de ranking beïnvloeden

Zoekmachines kijken naar meer dan 200 verschillende factoren en hangen overal een score aan. Doe je meer goed, dan krijg je een hogere score en een betere ranking bij de zoekresultaten. Het optimaliseren bestaat dan ook meestal uit heel veel kleinere aanpassingen die opgeteld voor een betere vindbaarheid zorgen.

Uw website optimaliseren?

Creatis kan uw website analyseren en optimaliseren. Dat kan op consultancybasis maar we hebben ook 3 standaard SEO-pakketten.

Wilt u meer weten over onze dienstverlening? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.